1897-ben Lercara Friddi-ben (Szicília) megszületett Salvatore Lucania.
 
 
Otthon, Nápolyban, kalapban

Charles „Lucky” Luciano épp 30-tól 50 évig tartó börtönbüntetésének 6. évét töltötte, amikor 1942-ben megkereste  az Egyesült Államok Katonai Hírszerzése és hazafias érzéseire apellálva megkérte, hogy a keleti parton segítsen meggátolni ellenséges ügynökök beszivárgását, felderíteni a német kémeket és náci szimpatizánsokat.  Továbbá jó  lenne ha a rend lenne a kikötőkben, jobban oda kéne figyelni, kik őgyelegnek arra, és ne most legyenek rakodómunkás sztrájkok. Végül megkérték, vegyen részt az 1943-as szicíliai partraszállás előkészítésében. Érdemei elismeréseképpen 1946-ban, érkezése után 39 évvel kiutasították az Egyesült Államokból és hazatoloncolták Szicíliába. Nápolyban telepdett le.

A TIME magazin „Építők és Titánok a XX. században” fantázianevű 20 névből álló listáján a következőkkel szerepel együtt: Leo Burnett, Walt Disney, Henry Ford, Bill Gates, Estee Lauder, Louis B. Mayer (MetroGoldwin), Charles Merrill (Lynch), Akio Morita (Sony), Sam Walton (Wal-Mart), Thomas Watson jr. (IBM), Ray Kroc (McDonalds).

 
 
ps: Egyes források szerint november 24.-én született, más források szerint meg egy évvel hamarabb. Kinek higgyek, az olaszoknak vagy a németeknek?
 
ps 2: Illetve. Most látom, hogy ma 12.-e van. Szóval tegnap, 11.-én született 112 éve. Vagy ki tudja. Salute! 

 


OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2020 RNR666.