Mindenki, vagy majdnem mindenki, azok, akik szereztek már maguknak italt az oldalfalra vetített  NOM videókat nézte, amikor hirtelen fények gyúltak a színpadon, és ott álltak a vörös sugárnyaláboktól szabdalt térben elegánsan feketében Kraftwerknek öltözve, felemelt jobb kezükben számológéppel. 
 

 
 
 
Viszont a megszólaló zenére túlfeszített pózokat bemutató négy antihős küllemű egyén produkciója engem furcsa mód Laibach paródiára emlékeztetett. Ahelyett, hogy észrevettem volna, hogy itt bizony a menedzserkaszt kifigurázása történik.
 
 
 
 
 
Folk-rock-diszkó katyvasz közepette orosz ember típusokat és élethelyzeteket vonultattak fel, úgymint
 
 
 
 
Mivel alkalomhoz illő oroszos tempóban fogyasztottam a söröket, így csak rémlik, hogy a két főbohóc sarló helyett villáskulccsal és kalapáccsal a kézben a szovjet filmek elején látható szobor, a munkás és kolhozparasztasszony testtartásába merevedett, de a munkás-paraszt szövetség előnyei helyett az autószerelésről énekelt, táncolt, és mutatott be némajátékot. Ez a szinte teljesen eszköztelen, és persze zseniális „avantgardesztrád-abszurdkabarészínház” sokat segített a daljátékaik megértésben.
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
A számok végén az unalmas tenkszek helyett jó volt hallani: szpásszibá.

& ha minden jól megy, akkor augusztus elején Miskolcon a Gyár Fesztivál RETEK színpadán megint. És nyári szünet lévén talán a Genfi Operaház énekese, Alexander Liver is köztük lesz. 

 
 
A képeket készítette: Rendes
 
 

OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags: , ,

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2022 RNR666.